Beyin tümörü hastalığı kendisine özel şikayetler ve belirtiler ortaya çıkarmaktadır.Alanında uzman hekimler nörolojik muayene ile ve BT,MRG gibi görüntüleme yöntemleri ile beyin tümörü teşhisi gerçekleştirmektedir.Tedaviyi gerçekleştiren doktor hastanın tüm verilerini ilgili diğer hekimlerle paylaşarak hangi tedavi yöntemine uygun olup olmadığına karar vermektedirler.

Beyin tümörü cerrahisi; tedavi aşamasında yüksek teknoloji ile donatılan gelişmiş merkezlerde tecrübeli ellerde yapılan ameliyatların sonuçları mükemmeldir.Beyin tümörü ameliyatını gerçekleştirebilen tecrübeli beyin cerrahisi doktoruna gidilmesi beyin tümörü ameliyat süresini azaltmakda hemde hastayı daha erken işine dönebilmesini sağlamaktadır.

Beyin tümörü nasıl ortaya çıkar

Beyin tümörü diğer organlarda olduğu gibi beyin içerisinde bulunan hücrelerden tümör oluşmaktadır.  Büyüme ,gelişme ve ölüm döngüsü bozulmuş, bormal olmayan  hücreler ölmediğinde hücre birikimi ve kümeleşme meydana gelmektedir. Bu da organda tümör denilen  kitle  oluşumu ortaya çıkmaktadır. Bu tümör kitleleri bazen çevre dokuyu komprese ederek bulgu verebildiği gibi, bazende etraf dokuda yıkım yaparak klinik bulguya yol açabilir.

Beyin tümörü cerrahi girişim

Beyin tümörü cerrahisi işlemi gerçekleştirilen iyi huylu tümörlerin temizlenmesi işlemi standart bir yöntemdir.  Tümörün cinsine göre cerrahi tedavi sonrası radyoterapi ve kemoterapi ameliyat sonrası uygulanan ilave tedavi yöntemleri arasındadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.