Beyin tümörü cerrahisi nasıl yapılır.

Beyin tümörü teşhisi sonrası oldukça önemlidir.Öncelikle hastanın kendini güvende ve iyi hissedebileceği bir cerrah ile ilerlemesi oldukça önemlidir.

Beyin tümörü teşhisi aşamasından sonra  iyi bir bilgilendirme süreci olmalıdır. Tümör tanısından sonra hastalığın doğal süreci ve tedavi sırasında kür oranı, komplikasyonlar ve hastanın sonraki yaşamı ayrıntılanmalıdır. Çoğu zaman cerrahi kadar önemli olan patoloji sonucudur. 

Beyin tümörü ameliyatı aşaması

Beyin tümörü ameliyatı aşamasında mutlaka hastanın geçmiş dönemde geçirmiş olduğu hastalıklar incelenmeli ve sürecin planlaması için görüntülenme teknikleri detaylı bir şekilde incelenmelidir. Beyin tümörü cerrahisi kararı verildiğinde hastaneye yatış kararı verilmektedir. Nadir durumlar haricinde ameliyat genel anestezi altında yapılmaktadır.

Beyin tümörü ameliyatı

Kraniyotomi: (yani kafatası kemiği açılarak)  beyin tümörü cerrahisinde en çok uygulanan işlemlerden biridir.  Nadir olmayarak  kafatası açılmadan da yapılan beyin tümörleri ameliyatları vardır. Ameliyat sırasında kafatası kemiğinin kesilmesi ve sonrasında tümörün çıkarılma işleminden hemen sonra kemiğin yerine yerleştirilmesi ile beyin tümörü operasyonu gerçekleştirilir ve kafa derisi dikilir.

Mikrocerrahi : Beyin cerrahisinde standart işemdir. İşlem sırasında  mikroskop beyin dokusuna çok yakından bakmaya olanak gösterir.Bu sayede tümörlü ve tümörsüz dokular rahatlıkla ayrılabilmektedir. Mikrocerrahi sayesinde bölge başarılı bir şekilde temizlenmektedir.

Endoskopik Beyin Cerrahisi: Hipofiz adenomları ve kafa tabanı cerrahisinde sıklıkla kullandığımız yöntemdir. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.