Beyin Tümörü ve Ameliyatı Hakkında Her Şey

En önemli rahatsızlıklardan biri olarak karşımıza çıkan tümörün iyi ve kötü olmak üzere iki tip durumu vardır. Beyin tümörüne yakalanan hastalar için ameliyat kaçınılmaz olur. Çok nadir de olsa ameliyat sonrasında kendisini tekrarlama gibi bir surumu söz konusu olabilir. Tümör, hastalıklar içerisinde ciddiyetini en çok koruyanıdır. Çok tehlikelidir. Hastalığın aksatılmadan bir an önce tedavisine başlanılması gerekir. Tümör bezeleri sabit yerler de kalırlar. Vücudun çeşitli yerlerine sıçrama gibi yanları yoktur. Beyin hassas bölgelerine tehlikeli diyebileceğimiz şekilde baskı uygularlar. Doğal olarak beyne zarar verirler. Hayati bir tehlike oluşturduklarından dolayı mutlaka tedavinin bir an önce başlaması gerekir. Görme kaybı, duyu da değişiklik, güçsüzlük gibi belirtilerle karşımıza çıkar. Kötü huylu tümörler hızlı büyümeye başlar. Hızlı büyüdüğünden dolayı yakın çevresinde var olan sağlıklı dokularında zarar görmesine neden olur. Dokunun daha fazla büyüyüp çevredeki sağlıklı dokulara zarar vermemesi adına mutlaka beyin tümörü ameliyatı olunması gerekir. Ameliyata başvurularak zararlı dokunun alınma işlemi gerçekleşir.

Beyin Tümöründe Tanı

Hastalığın hangi boyutta olduğunun anlaşılmasını sağlayan evrelerden birisi de tanıdır. Beyin tümörü tanı yöntemleri çok fazladır. Bu yöntemlere göz attığımız zaman ise biyopsi, nörolojik muayene, bilgisayarlı tomografi, MR tetkiki olduğunu söyleyebiliriz. Kesin bir sonuca varılabilmesi adına beyin tümörü cerrahisi bu tür tanı yöntemlerine başvurmaktadır.

Beyin Tümörü Ameliyatı Ne Kadar Sürüyor?

Beyin tümörüne yakalandığı tanısı koyulan hastalarda, tedavi süreci planlaması yapılmaktadır. Bu planlama yapılırken de özellikle hastanın genel sağlık durumu incelenmelidir. Sağlığı riske atılmadan tedavisinin sürmesi gerekir. Patalojik dokunun en etkin şekilde temizlenmesi adına çözüm olarak ameliyat karşımıza çıkmaktadır. Çünkü beyin dokularında yer alan zararlı tümörler ameliyat ile alınmazsa daha fazla büyümeye başlar. Bu durum daha sonrasında ameliyatla bile tümör dokularının alınamayacak bir hale dönüşmesine zemin hazırlayabilir. Beyin Tümörü ne kadar sürüyor diye soran kişiler için tümörün büyüklük ya da küçüklüğüne bağlı olarak farklılık gösteriyor diyebiliriz. Ayrıca ameliyatın haricinde ek tedavi olarak görülen radyoterapi, kemoterapi gibi yöntemlere başvurulduğu zamanlar olabiliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.